Andreu Martin i Joan Miquel Capell

El passat 22 de novembre es va realitzar el primer SOPAR DE LLETRES amb els escriptors de novel·la negra i policíaca, el diverses vegades premiat Andreu Martin i el comissari i director de seguretat de la Diputació de Barcelona, i també premi de l’any Crims de Tinta, Joan Miquel Capell.  Gràcies a tots els socis i amics que van assistir-hi.

Tots dos van realitzar una exposició detallada sobre la narrativa policíaca i novel·la negra, Capell donant una dissertació sobre els inicis de la policia catalana Mossos d’Esquadra, que li va portar a la novel·la descriptiva on sorgeixen companys de la seva professió que van donar lloc als inicis de la recerca policial dels Mossos d’Esquadra. D’altra banda el mestre Martin ens va donar unes anotacions de com s’aconsegueix realitzar un relat, finalitzant amb una magnífica interpretació d’un relat d’Edgar Allan Poe “El corazón delator” donant lloc a un col·loqui amb els assistents que van marxar després d’hores de gaudir d’una bona taula i gaudir d’una interpretació amb aquest parell de figures del món de la seguretat i l’escriptura.

el corazón delator

EDGAR ALLAN POE

En aquest conte Edgar Allan Poe explora la perdició de l’ésser humà per l’odi gratuït i irracional que es deixa créixer en el cor dels assassins. El narrador està fent un recompte de la seva actuació fins a explicar el seu propi arrest pels oficials i l’odi que sentia créixer per un ancià i el seu ull.

Andreu  Martin  ha posat a disposició de Panatheneos un exemplar del llibre “Els  meus racons foscos” de James Ellroy.

Aquest llibre s’oferirà en préstec als socis que ho sol·licitin per a la seva lectura.   

IMG_7901