SPY a la Torre de Collserola

El passat 10 de juliol els socis de Panatheneos van tenir ocasió de gaudir de la invitació de la Torre de Comunicacions de Collserola, de mans dels nostres companys, el Gerent de la infraestructura, el Sr. Diego García, i del responsable de seguretat el Sr. Toni García, ambdós directors de seguretat.

D’inici ens van oferir el coneixement de les diferents sales i els corresponents equips electrògens (quatre) que donen seguretat a les possibles incidències.

D’altre banda ens van situar a la base exterior de la Torre on vàrem poder observar la gran presència de la Torre de comunicacions més important de Barcelona.

La Torre de Collserola va sorgir d’un concurs que va liderar l’Ajuntament de Barcelona i va guanyar a l’any 1988 el molt conegut arquitecte Norman Foster i que es va començar a construir al 1990 de cara als Jocs Olímpics del 92.

Totes aquestes explicacions les vam rebre en un entorn únic i des del Mirador el qual està a 135 metres de la base de la torre, situant-se a la planta 10, el Mirador de fet està situat a 560 metres sobre el nivell del mar, això fa que sigui el millor mirador de Barcelona.

L’adapatació tecnològica des d’aleshores, s’ha anat actualitzant, arribant fins al 2010 amb la implantació de la TDT i la desconnexió dels repetidors analògics.

Tots els assistents van quedar molt satisfets i impressionats d’aquesta alta tecnologia que és un referent de les infraestructures estratègiques de la ciutat de Barcelona.