SPY a RTVE SANT CUGAT

El passat dia 4 de març vam tenir l’estimable col·laboració del nostre company i amfitrió de la Direcció de Seguretat de RTVE a Catalunya, el Sr. Pedro Alcaraz, que ens va fer una dissertació sobre la complexa seguretat en el camp dels mitjans de comunicació com a infraestructura crítica de tipus estratègic, mostrant-nos com s’han anat adaptant als diferents canvis de la institució mediàtica quant a la seguretat des dels mitjans emprats tècnics i humans, per a garantir el millor servei, en la primera institució audiovisual del país.

Seguidament la Responsable de Relacions Publiques Sra. Anna Villegas ens va explicar de manera detallada i històrica els inicis de la televisió i la seva distribució en els diferents centres establerts en tota la geografia espanyola i de forma molt especial a Catalunya, on els inicis de les emissions es van dur a terme en els estudis de Miramar de Barcelona el 14 de juliol de 1959, destacant que va ser la primera cadena a parlar en català , en 1964.

En aquest sentit i des dels últims anys del franquisme, ha estat un referent en la societat catalana, amb un augment constant de les hores d’emissió.

Seguidament tots dos ponents ens van guiar per les instal·lacions del complex mediàtic i vam poder observar la gran dimensió de les instal·lacions i dels seus platós de gran modernitat i on platós i redacció sumaven un mateix espai.
En aquest recorregut vam poder visitar de mans del realitzador Nico Albéndiz, el museu de radiotelevisió espanyola al qual des d’aquestes línies hem d’agrair la seva disponibilitat i el seu art pedagògic ensenyant-nos l’evolució tecnològica des dels primers dies de la marxa del mitjà fins als nostres dies.

Finalment tots els assistents rebem uns detalls magnífics de mans de la Responsable de Relacions Públiques.